скутер

Как да предпазим акумулаторната батерия на скутера през зимата

С настъпването на зимата, въпросът който възниква пред ползвателите на електрически скутери, е как правилно да съхранят акумулаторната батерия на возилото си. 

Електрическият скутер не се бои от дъжд или сняг, но също като другите превозни средства, за да управлявате моторетката си в по-сурови условия ви е необходима допълнителна екипировка. 

Атмосферната температура и капацитета на батерията са пропорционално свързани. Капацитетът се увеличава при по-високи температури и намалява при по-ниски. Това е универсално правило за всички електрически превозни средства. При температура от около 40°С, капацитета е 102-108%, при 25°С – 100%, при 0°С – 85%. 

Докато капацитетът на батерията е по-висок при по-високи температури, то ситуацията при съхранението не е сходна. Ако съхранявате батериите в условия на висока температура, процесът на саморазреждане е по-бърз. Умерена до ниска температура е най-благоприятна за съхранение на акумулаторните батерии.

Говорейки за съхранение, има няколко важни момента, които трябва да се съблюдават, за да запазите ефективността на батериите. Ето 5 прости стъпки как да го направите правилно: 

 5 ПРОСТИ СТЪПКИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА (2)

 

 

 

Ако следвате стъпките по-горе, скутера ви ще е в безопасност и готов да ви служи още дълго. Свържете се с нас ТУК ако имате допълнителни въпроси относно батериите на електрическите скутери и правилното им съхранение. 

 

error: Content is protected !!