Какъв транспорт да изберем в градa?

Има ли такова нещо като оптимален вид транспорт за градските ни нужди?

Ако живеете в един от големите градове на България и трафика е фактор, които искате да елиминирате от ежедневието си, определено сте се чудили кой вид транспорт би бил най-удобен и бърз. Ако елиминираме телепортацията като опция, то ни остават няколко наземни варианта да стигнем до желаната от нас точка. 

Първите две неща, които ни идват на ум са автомобила и градския транспорт. В пиковите часове даже и най-бързият автомобил няма как да ви закара до крайната дестинация. Ако сте на бюджет, въобще не го броим като опция.  Градският транспорт, от своя страна, може и да е по джоба ви, но ако трябва да сменяте две плюс линии, времево не ви спестява нищо. 

Велосипедът е бързо и евтино транспортно средство, но пък пристигаш препотен от цялото това въртене на педали. Тук идва въпросът, останаха ли още опции? Всъщност, да – електрическият скутер. 

Все още малцина знаят за преимуществата на електрическите скутери. Като превозно средство, задвижвано от електроенергия, те несъмнено са по-икономичен вариант от конвенционалните автомобили. Разликите варират не само в разхода на гориво, но и в застраховка, данъци, парко-такси и ред други преференции, с които електрическите превозни средства се ползват. Как се подреждат обаче като икономичност до обществения транспорт, решихме да проверим в една проста калкулация. 

За целта направихме изчисление на какво възлизат месечните разходи на средностатистическия столичанин, в зависимост от вида транспорт, който използва. Калкулациите са направени на база икономичен автомобил с разход от 5л/100 км и дневен пробег от 20 км. Ето и резултатите:

 

 

Автомобил – 60лв/месец

Метро – 35лв/месец

Градски транспорт – 23лв/месец

Електрически скутер – 6лв/месец

 

 

Не случайно електрическите скутери започват да се превръщат в предпочитан начин за придвижване в големите европейски градове и не само. Цените на горивата и неудобството на градския транспорт обаче не са единствената причина съседите европейци да избират алтернативен вид транспорт. Екологичността на тези возила се подрежда като втори фактор в списъка. 

Електрическите скутери са без вредни емисии, затова са освободени от данък МПС и такси за паркинг. Точно така – можете да паркирате абсолютно БЕЗПЛАТНО в синя и зелена зона. 

 

предимства на електрическите скутери

 

 

 

 

 

Други фактори, които правят електрическите скутери толкова привлекателни са също ниските такси за застраховка, в сравнение с автомобилите, липсата от нужда за поддръжка и смяна на косумативи. След закупуването на едно такова превозно средство, единственият разход е този за презареждане. 

И понеже всички си обичаме принципа „Око да види, ръка да пипне“, можете да се запишете на безплатен тест на електрическите скутери Моторета D1 тук

 

 

 

 

error: Content is protected !!