Какво ни прави уникални

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕРИ – ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ. 

Електрическите скутери са най-икономичното моторно превозно средство на пазара. Основни компоненти на скутерите се явяват двигателя и акумулатора, които в зависимост от тяхната мощност, клас и характеристики определят качеството, цената и ефективността на возилото ви. 

За разлика от други превозни средства, управлявани на гориво, електрическите са освободени от еко такса, винетни такси и не изискват годишна поддръжка, тъй като нямат течности или масла, включени в системата на управление.  Разходът на електроенергия на 100км. е само 1лв., така че бързо ще възвърнете инвестицията от закупуване на такъв вид превозно средство. 

Електрическите скутери са също изключително лесни за управление и маневриране, нямат скорости и управлението се извършва изцяло от волана, където са разположени газта, спирачките, светлинните и звукови индикатори. Удобното разположение на седалката, от друга страна, ви дава изключителна стабилност и възможност да управлявате без ограничение в облекло за разлика от бензиновите скутери, мотори и дори велосипеди. 

Управлението на електрически скутер не изисква преминаване на предварителен обучителен курс. Като моторно превозно средство обаче, се изисква задължителна регистрация в КАТ и общо понятие на законите за движение по пътищата. Тоест всеки водач на електрически скутер трябва да има права за управление на МПС, категория М, която е изцяло теоретична. 

 

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛ.

Моторета Д1 е оборудван с 1500W двигател на Bosch. Мнозинството производители на пазара работят с обикновени четкови или безчеткови двигатели, докато ние сме първата компания в България и една от малкото в Европа, които използват нова генерация двигатели.  

Следвайки законите в ЕС и Република България, максималната скорост на електрическите скутери не трябва да превишава 45км/ч, затова и вашият скутер е технически ограничен да не достига по-висока от упоменатата скорост. 

В зависимост от скоростта, с която се движите, теглото ви, температурните условия и честота на използване на спирачките, скутерът има максимален пробег от 60км на едно зареждане. 

 

БАТЕРИЯ.

Моторета Д1 използва най-висок клас гелови акумулаторни батерии с мощност 72V20Ah. Те са специално създадени за апликация само и единствено на електрически скутери и не могат да се използват или заменят с автомобилни или друг вид акумулаторни батерии. 

Батериите ни се отличват с високоефективност при дълбок разряд, корозоустойчивост, нисък коефициент на саморазреждане, издръжливост при екстремни температурни условия, липса на необходимост от поддръжка и безопасност при експлоатация и удар.

При правилно зареждане на батериите, те работят на пълен капацитет в рамките на 370 цикъла. Погрешно е схващането, че след като достигне определен брой цикли, батерията умира и трябва да се смени. Тя продължава да работи, но губи по няколко километра от максималният пробег. 

Ако средно на ден изминавате по 10км, вие ще трябва да зареждате батерията на скутера си веднъж на всеки 6 дни, а за година ще правите средно между 60-70 зареждания. Когато батерията ви стигне ниво, недостатъчно да издържи средният пробег километри неубходим за вашето удобство на управление, може да смените батерията в един от оторизираните ни сервизни центрове.

 

ЗАРЕЖДАНЕ.

Всеки скутер Моторета Д1 идва с придружаващо го зарядно устройство, което отговаря на съответната мощност и напрежение. Не препоръчваме използване на други марки и видове зарядни устройства, тък като това може да скъси живота на батерията или да я увреди.

Скутерите се зареждат след като от една страна, зарядното устройство е прикачено към самият него, а от друга към електрозахранващата мрежа (220V). Когато батерията е изтощена, при включване директно ще светне червена лампа – индикатор, а след като достигне пълен заряд зарядното устройство ще индикира със зелена лампа.

Ако батерията не е напълно изтощена, може да я заредите, но избягвайте често зареждане ако тя е на половина или почти пълна. По този начин ще осигурите по-дълъг живот на батерията си, тъй като препоръчително е тя да извършва пълни цикли на заряд-разряд. След като достигне пълен заряд, не е неубходимо директно да изключите устройството от мрежата, то автоматично престава да поглъща енергия и това няма да навреди на живота й. В случай, че оставите скутера да се зарежда за по-дълъг период от време (контакт по-дълъг от 18ч е строго непрепоръчителен), тогава  батерията започва самостоятелно да се разрежда и след като все още е свързана към електрозахранващата мрежа, при падане на заряда автоматично усвоява допълнително неубходимата енергия. При такива чести практики също може да навредите на живота на батерията, затова препоръчваме да изключвате зарядното устройство максимално бързо след като батерията достигне пълен заряд.

Нашите батерии се зареждат за 6-8 часа, което при нощен режим на зареждане струва около 0.65лв за пълен заряд. 

 

СВЕТЛИНИ.

Моторета Д1 има пълно светлинно оборудване, включващо предни и задни фарове, предни и задни мигачи, рефлектори и стоп светлини. Това ви дава възможност да управлявате скутера си по националната пътна мрежа, не само през деня, но и в условия на нощно и извънградско управление. Изцяло LED-осветлението пести разхода на енергия на батерията, осигурявайки максималната й ефективност и икономичност. 

 

СПИРАЧКИ.

Моторета Д1 е оборудван с предни дискови-хидравлични спирачки и задни барабанни спирачки, осигурявайки бързина при спиране и максимална сигурност. Спирачките се управляват от волана на скутера, давайки ви възможност за бързо отреагиране и леснота при управление. 

 

СИГУРНОСТ.

Моторета Груп е изцяло сертифицирана компания за производство, продажба и разпространение на електрически превозни средства. Технологията и сигурността на скутера, както и компонентите използвани в Моторета Д1, са тествани и изпитани по последни регулаторни изисквания, след въвеждане на новите закони на ЕС за електрически превозни средства от Януари 2016. Техническата изправност и сигурност на вашият скутер е тестван от Държавната Автомобилна Агенция във Великобритания (VCA), което ви освобождава от задължение да минавате технически преглед на територията на Република България, тъй като сертификатите и тестовите резултати, които предоставяме с всеки закупен скутер са общоприети и се признават в целия ЕС. 

 

ГАРАНЦИЯ И СЕРВИЗ.

Моторета Груп осигурява двугодишна гаранция за всеки скутер, закупен директно от нас или оторизиран дилър на компанията (повече информация относно гаранционните условия, може да прочетете в Условия). С мрежа от следпродажбени сервизи, можем също така да осигурим удобна и лесна поддръжка на вашият скутер.

За допълнителна информация може да се свържете с нас на rideme@motorettagroup.com 

 

 

error: Content is protected !!