Купи
+359 879 47 47 77

Три иновативни идеи за Коледна елха

cardboard-christmas-tree-Pantone-canvas-gallery-1024x680

Все по-малко домове украсяват Коледни елхи напоследък. Освен, че хората нямаме време за нищо, започнахме да нямаме и място за нищо. Така изкуствената елха бързо изгубва приоритетно място в листата от вещи, които успяваме да поберем в малкия килер на средностатистическия градски апартамент.

Липсата на пространство често води до липсата на Коледна елха в навечерието на празниците или до избора на жива такава. И двата варианта са неблагоприятни – единия към празничния дух, а другия към природата.

Счита се, че за пръв път Коледно дръвче е украсено в Германия през 1419 година. Тогава е липсвал навика те да бъдат отсичани. Елхите са били окичвани с ябълки, джинджифил и ядки, а по-късно и с вълнени нишки и гевреци. Обичаят става по-масов през 17 век, когато елхата постепенно влиза в домовете на хората. Чак през 1964 година изкуствената елха, започва да измества естествената. Но и до ден днешен живите дръвчета са предпочитани. Само в САЩ през 2018 година са изсечени над 32 милиона елхи, за да украсят нечии дом за Коледа.

За радост все по-често ставаме свидетели и на алтернативни решения, не по-малко очарователни и носещи със себе си празничен дух. Ако търсите вдъхновение за Коледната си украса, ето три иновативни идеи за Коледна елха.

Идея 1: Коледна елха от стълба

Christmas tree 1

Едно от любимите ни решения за алтернативна елха е домашната стълба. Увийте светещи лампички или гирлянди, закачете няколко висулки или използвайте стъпалата на стълбата, за да поставите играчки, свещници и друга празнична украса.

Идея 2: Коледна елха от книги

image

Всеки дом има достатъчно книги, за да сътворят прекрасна Kоледна елха. Направете купчинка с по-широка основа и по-тесен връх, завършващ с Коледна звезда. Тук също може да използвате лампички и допълнителна украса, за да направите елхата си по-пищна.

Идея 3: Стенна Коледна елха

christmas tree 3

Тук вариантите са толкова много. Да оформим гирлянди или лампички под формата на елха изисква минимално усилие, а изглежда толкова добре. Ако имате възможност да спуснете и висящи играчки от тавана на стаята, Коледната ви елха би придобила още по-магичен вид.

Надяваме се, че сме ви вдъхновили за една по-чиста и екологосъобразна Коледа. Весели празници!

обратно в блога