Купи
+359 879 47 47 77

Ел на квадрат

Първата година на електрическите скутери Моторета D1 беше УАУ! Продадохме повече, отколкото се надявахме, получихме страхотни отзиви от клиенти и медии за продукта си, направихме няколко тест драйва, изложения, даже спечелихме и едно отличие за подобряване на лайфстайла в България.

Хората, които срещнахме по пътя си бяха уникаааално яки! Всеки сподели с нас своето виждане за електрическата революция и как тя трябва да заеме мястото си в родината ни. Страхотни мнения, от които имахме удоволствието да се поучим и именно защото слуха ни е на 200%, отсеяхме всички притеснения на онези, които все още не са така смели да превключат на зелена енергия и започнахме да търсим решение на всеки един от тях.

Едно от основните притеснения беше недостига на инфраструктура за зареждане. Гигантите в индустрията като Tesla упорито работят върху начини за електрифициране на пътната мрежа, Shell пък са се захванали да интегрират зарядни станции на обектите си в световен мащаб. Ние в Моторета също решихме да дадем своя малък принос, последвайки техния пример, макар и въможностите ни далеч да не могат да се сравняват с компании като техните. 

През изминалите месеци конструирахме собствена зарядна станция - малка зелена кутийка, брандирана с името MOTORETTA, която ще инсталираме на ключови места в града. Така искаме да осигурим безпрепятствено преживяване на клиентите си и винаги пълна батерия. Макар и скутерите Моторета да могат да се зареждат във всеки стандартен контакт, ако си някъде навън и имаш нужда от презаряд, вместо да умуваш къде може да дръпнеш малко ток - ние сме се погрижили да осигурим удобно такова място. И тук идва най-хубавата част - напълно БЕЗПЛАТНО!

зарядна станция Моторета

Този проект нямаше да бъде възможен без партньорите ни Викиват, които отзивчиво решиха да ни подкрепят в това начинание. Ако не сте чували за Викиват, това е една от-най утвърдилите се български компании, която предлага разнообразни електронни елементи, електроматериали, кабели, средства за автоматизация, LED осветление и много други. Складовата им база наброява повече от 25 000 артикула и могат да ви предложат решение за всеки електрически (инженерен) казус. Решението, което предложиха на нас е разклонител от немския бранд Brennenstuhl, който осигурява IP44 защита от водни пръски и е пригоден за постоянна употреба на открито.

Съвсем скоро ще пуснем в сайта си карта с всички локации, с инсталирани зарядни станции. Може да следите и фейсбук страницата ни за повече информация по темата. 

обратно в блога