Купи
+359 879 47 47 77

Поддръжка на електрическия скутер през зимата

Поддръжка на електрическия скутер през зимата - какво трябва да знаем? Нужно ли е да презареждаме и как да си осигурим здрава батерия за следващия сезон?

Поддръжката на електрическия скутер е минимална. Няма необходимост от смяна на филтри или масла и фокусът ни основно е върху батерията, и начинът, по който я зареждаме, за да осигурим по-дългия й живот.

С настъпването на зимата, е важно да споменем, че електрическия скутер не се бои от дъжд или сняг, но също като другите превозни средства, за да управлявате в по-сурови условия ви е необходима допълнителна екипировка.

Ако сте решили да оставите моторетката си в гаража обаче и да ползвате алтернативни методи за придвижване през зимата, трябва да знаете няколко основни фактора за правилното й съхранение. 

Атмосферната температура и капацитета на батерията са пропорционално свързани. Капацитетът се увеличава при по-високи температури и намалява при по-ниски. Това е универсално правило за всички електрически превозни средства. 

Докато капацитетът на батерията е по-висок при по-високи температури, то ситуацията при съхранението не е сходна. Ако съхранявате батериите в условия на висока температура, процесът на саморазреждане е по-бърз. Умерена до ниска температура е най-благоприятна за съхранение на акумулаторните батерии.

Ето 5 прости стъпки как да го направите правилно: 

 5 ПРОСТИ СТЪПКИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА (2)

 

 

Ако следвате стъпките по-горе, скутера ви ще е в безопасност и готов да ви служи още дълго. Свържете се с нас ТУК ако имате допълнителни въпроси относно батериите на електрическите скутери и правилното им съхранение. 

обратно в блога